K1 - konkurrencesvømning

K1 træner 3 gange i ugen.

  • Mandag 17.00 – 18.30
  • Tirsdag 17.00 – 19.00
  • Torsdag 18.00 – 20.00


K1 er holdet for den mere erfarne konkurrencesvømmer. Vi tager til de større stævner, et par weekendstævner om året og træningslejr i efterårsferien

 

For at komme til at svømme på K1, skal man rykkes op fra K2. For at være på K1, skal man mindst deltage i træningen 2 gange i ugen, hvis ikke andet er aftalt.

 

Holdet består af op til 15 svømmere. Der svømmes i det store 25 m bassin

 

Alder:

Holdet er for børn i alderen 10 år og ældre.


Stævner:

Klubmesterskaber, et dags stævner (eks. Midtvest-cup), to til fire weekendstævner, samt træningslejr i efterårsferien (et sted i Danmark).

Vi tager til de større stævner i Svømmeregion Midt/ Vest, og tager desuden til de større kravtidsstævner såsom SRV (Jysk/Fynsk mesterskab), DÅM (Danske Årgangs Mesterskaber) og DM.


Træningsfokus:

Vi arbejder videre på at opnå den optimale stilling i vandet, vi fokuserer meget på at glide frem i vandet og udnytte vandets muligheder mest muligt.

Her bygges der yderligere øvelser på den basis landopvarmning, afspænding og åndedrætsøvelser som vi beskæftigede os med på K2. Vi begynder desuden at arbejde med lette styrkeøvelser, da vi via forbedring af musklerne undgår eventuelle skader.

Generelt er fokus på det tekniske i de enkelte stilarter. Træningen på K1 er bygget op med fokus på 200 IM, det betyder at der vægtes lige højt i alle 4 stilarter (fly, ryg, bryst, crawl).

Målsætningen er at udvikle svømmerne på sigt. Det betyder, at der på dette hold vægtes, at der jævnligt vil være alternative udfordringer, og grundlæggende handler det om lysten til at svømme samt ikke mindst, at træningen skal være sjov.

Fysiologisk arbejdes der primært med udvikling af den aerobe base og kapacitet, hvilket betyder, at der er mulighed for at vægte teknikken og evnen til at arbejde teknisk korrekt i længere perioder højere end høj fart.

Trænerne lægger stadig stor vægt på at svømningen skal være en sjov sport – derfor foregår mange af øvelserne igennem lege og andre redskaber (Svømmefødder, plader, aquaorme og lign.)


Socialt:

Det vægtes stadig meget højt, at svømmerne en forståelse for hinanden. De lægges meget vægt på holdfølelsen, og derfor styrkes holdånden også med flere forskellige aktiviteter såsom træningslejr og hyggeaftener osv.

Det er vigtigt for klubben at der er et miljø på holdet (hele konkurrenceafdeligen), hvor alle er glade for at være, og man kan være sammen drenge og piger.


Carsten Vejle

Cheftræner for alle K-hold 

Trænerteam 2020/21